Veelgestelde

vragen

Algemeen

Het woonaanbod in De Brugwachters is in verkoop. Je kunt online inschrijven of direct contact opnemen met de makelaar. 

Ja je dient je opnieuw in te schrijven als je in aanmerking wilt komen voor een koopappartement.

Er dient een actuele, volledig ingevulde financieringsverklaring bij de inschrijving meegestuurd te worden.

Op het moment van inschrijven dien je een financiële check gedaan te hebben. Je kunt hiervoor vrijblijvend advies aanvragen bij Vaes Finance. Je weet dan namelijk precies wat je bij de bank kunt lenen. Naast deze financiële check, dien je ook een document van je bank, hypotheekadviseur of hypotheekverstrekker bij je inschrijving mee te sturen. Betaal je uit eigen middelen? Dan dien je ons een verklaring ‘aankoop uit eigen vermogen’ mee te sturen. Voorbeelddocumenten staan op de pagina ‘Documenten’.

Er worden in woongebouw G, 20 huurappartementen gerealiseerd. Vanaf circa eind 2025 zal hier meer informatie voor beschikbaar zijn.

Nee, er komen geen andere, opvolgende fases meer van de Brugwachters.

Planning

In het tweede kwartaal 2025 wordt er gestart met de sloop van de bestaande bedrijfspanden. Na de sloopwerkzaamheden zal de start bouw circa in het 3e kwartaal 2025 kunnen aanvangen.

De verwachte prognose van oplevering is in het vierde kwartaal 2027.

Het aantal werkbare dagen staat in de aanneemovereenkomst.

Wanneer er 70% is verkocht, kan er indien de andere opschortende voorwaarden ook zijn ingegaan, gestart worden met de sloopwerkzaamheden en daarna met de bouw.

De omgevingsvergunning is al verleend en onherroepelijk en vormt dus geen belemmering meer.

Hierover wordt u te zijner tijd geïnformeerd. Uiteraard zal deze overdracht plaatsvinden, alvorens er wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

Proces

Koop je een woning vrij op naam (afgekort ‘v.o.n.’), dan zijn alle wettelijke kosten voor de aankoop van het huis al in de prijs meegenomen.
De wettelijke kosten zijn de BTW of overdrachtsbelasting, de kadastrale kosten en de kosten voor het opstellen van de transportakte door de notaris. Bij een v.o.n. prijs hoef jij deze kosten als koper dus niet te betalen.

Als je een woning vrij op naam koopt, dan kun je als koper te maken krijgen met de volgende kosten (naast het betalen van de koopsom):

  • De kosten voor de hypotheekadviseur
  • De notariskosten voor de hypotheekakte
  • De taxatiekosten 
  • De kosten voor aanvraag van Nationale Hypotheek Garantie(indien van toepassing)
  • Keukeninrichting
  • Vloer- en wandafwerking
  • Grondrente vanaf overdracht bij notaris
  • Bouwrente tijdens de bouw.

Parkeren

Ja. Onder de daktuin wordt een half verdiepte stallinggarage gerealiseerd, voor zowel de bergingen, parkeerplaatsen voor motorvoertuigen, fietsenstalling en overige gebouwgebonden faciliteiten.

Nee. De parkeerplaatsen zijn expliciet voor de bewoners van De Brugwachters. Bij de aankoop van het appartement, is het een verplichting ook een parkeerplaats te kopen. Iedere parkeerplaats is gekoppeld aan een appartement.

Ja. De parkeerplaatsen, gelegen in de onderliggende stallinggarage, bevinden zich allemaal op eigen terrein.

De kosten voor een parkeerplaats bedragen € 36.500,- v.o.n.

In principe heeft elk appartement een eigen parkeerplaats. Voor de 3 penthouses zijn er 2 parkeerplaatsen beschikbaar.

Er is via een kopers meerwerk optie de mogelijkheid om jouw parkeerplaats te voorzien van een laadvoorziening/laadpaal.

Op het eigen terrein, op straatniveau, worden 24 bezoekersparkeerplaatsen gerealiseerd.

Je kunt jouw fiets stallen in de eigen berging die bij het appartement hoort in de onderliggende stallinggarage. Daarnaast zijn er extra gemeenschappelijke fietsenstallingen.

Wij verwijzen u hiervoor naar het vigerende parkeerbeleid van de Gemeente Delft.

VvE

VvE staat voor ‘Vereniging van Eigenaars’. Een VvE is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de gemeenschappelijke delen van een gebouw, zoals een appartementencomplex. 

Bij de aankoop van een appartementsrecht wordt de koper mede-eigenaar van het gehele gebouw. Alle appartementseigenaren binnen het appartementsgebouw vormen samen een Vereniging van Eigenaars, ofwel de VvE. Hiervan word je automatisch en verplicht lid als je een appartement koopt.

Het beheer en onderhoud hiervan wordt geregeld door de VvE. Afhankelijk van het onderhoud wordt een door de VvE aangestelde leverancier of onderhoudspartij ingeschakeld. De kosten hiervan worden via de VvE betaald.

Hier zal door en namens de VvE een hovenier voor worden ingeschakeld die de gezamenlijke daktuin onderhoudt. De kosten van het onderhoud hiervoor worden via de VvE betaald.

Elke maand betaal je VvE-kosten aan de VvE voor jouw appartement en aparte VvE-kosten voor de eventuele parkeerplaats(en). Van deze bijdrage worden o.a. verzekeringen betaald en voor onderhoud gereserveerd. Gebruikelijk is dat de bijdrage aan de VvE maandelijks betaald wordt. Bij de oprichtingsvergadering van de VvE, die gehouden wordt voordat de oplevering van de appartementen plaatsvindt, wordt bepaald hoe hoog de bijdrage is. De bijdrage is niet van de belasting aftrekbaar en zijn lasten die je hebt naast jouw hypotheeklasten. De oprichting van de Vereniging van Eigenaren geschiedt op initiatief van de VvE-beheerder. De hoogte van de VvE-bijdrage is nog niet bekend. Voor een indicatie van de bijdrage kan ongeveer gerekend worden op ca. €3 per m² per maand (inclusief parkeervoorziening). Dit bedrag is een indicatie.

Dit kan als wens worden opgenomen bij de oprichting van de Vereniging van Eigenaren.

Appartementen

Ja de appartementen liggen op eigen grond.

De appartementen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd. De appartementen worden gasloos en met een bodemwarmtepomp/WKO installatie (Warmte – Koude Opslag) opgeleverd. Hierdoor zal het energieverbruik van de appartementen laag zijn. Het voorlopige energielabel is A+++. 

Door het beperkte dakvlak kunnen er niet voldoende zonnepanelen op het dak worden geplaatst om energieneutraal te bereiken.

Ja, alle appartementen zijn voorzien van vloerverwarming.

Warmte-en koudeopslag (WKO) is een duurzame en betrouwbare methode om het appartementengebouw te verwarmen en te koelen met warmte of koude die tijdelijk is opgeslagen in de bodem. Daarmee bespaar je op energie en CO2-uitstoot. Een WKO-installatie verwarmt en koelt enkele graden door middel van bodemenergie: het grootschalig opslaan van warmte en koude in water diep onder de grond. In de zomer wordt koud water uit de bodem gehaald en via een warmtewisselaar ingezet om het gebouw (enkele graden) te koelen. Tegelijkertijd wordt de warmte uit het gebouw afgevoerd en in de bodem opgeslagen voor gebruik in de winter. Met behulp van een warmtepomp wordt het water in de winter vervolgens op de ideale temperatuur gebracht.

Op de daken van de gebouwen B en G zijn er PV-panelen die alleen zijn ingeregeld voor de energieopwekking voor alle 120 appartementen.

Per gebouw is er een aparte containerruimte.

Per gebouw is er één lift aanwezig die naar alle etages gaat.

Alle appartementen hebben een eigen ruime (fietsen)berging vanaf circa 5 m2 tot circa 17 m2 in de onderliggende stallinggarage.

Indien de ramen open kunnen, zijn dit naar binnen draaiende ramen. Dit betekent dat je deze ramen, eventueel vanuit binnenuit kunt bewassen.

Woonwensen

Dit is in nader overleg af te stemmen.

Nee er zit geen keuken in de v.o.n. prijs. Wel zitten er standaard aansluitpunten op een indicatieve plek aangegeven op tekening. Bruynzeel is de aangewezen projectkeukenleverancier voor De Brugwachters.

Ja sanitair en tegelwerk in de badkamer(s) en toilet(ten)is in de v.o.n. opgenomen.

Ja dat is mogelijk in overleg.

De makelaar kunt u hier meer over vertellen. Op de pagina Documenten kunt u een sfeerbrochure inkijken.

De makelaar kunt u hier meer over vertellen.

Juridisch

De binnentuin is een privétuin. Echter, deze tuin is wel openbaar toegankelijk.

Voor het project De Brugwachters wordt er gewerkt met Westport Notarissen te Naaldwijk.

De aannemer werkt met Woningborg garantie. Bij de Documenten kun je hier meer over lezen.

Het onderhoud van de weg en buitenruimte wordt beheerd door de Vereniging van Eigenaren.

Overig

De Schie is een druk bevaren vaarroute met veel beroepsvaart. Voor vragen over de Schie kun je terecht bij het Waterschap en/of de Provincie.

Boten mogen alleen in de daarvoor bestemde havens en met vergunning aangelegd worden. Voor navraag hierover kun je het beste contact opnemen met de gemeente Delft.